Ідеальна манна каша: як правильно варити крупу, секрети приготування

Ідеальна манна каша: як правильно варити крупу, секрети приготування

Найчастіше манну кашу готують на молоці. Однак можливий варіант приготування на воді. Рецепт манної каші загалом простий, але щоб вийшла ніжна страва без грудочок, кулінари часто вдаються до деяких хитрощів.

Слід, зокрема, дотримуватися пропорції продуктів – від цього залежить, буде каша занадто рідкою або занадто густою. Так, аби вона вийшла середньої густоти, на літр молока (або суміші молока і води) треба взяти 6 столових ложок манної крупи. Тобто якщо любите рідку манну кашу, то слід узяти крупи менше, і навпаки.

Додавати манку в молоко рекомендується вже після того, як воно закипіло. Засипати крупу потрібно повільно, постійно помішуючи.

Манна каша на молоці

  • Молоко - 200 мл
  • Манна крупа - 1 ст. л. з гіркою
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком

Варто взяти каструлю з товстим дном, обполоснути ємність холодною водою. Влити у неї молоко й довести його до кипіння.

Додати у молоко сіль та цукор за смаком. Тонкою цівкою всипати манну крупу, не припиняючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок.

Варити приблизно 5 хвилин до повного розбухання крупи, постійно помішуючи.

У готову манну кашу додати масло й добре перемішати до більш повітряної консистенції. За бажанням подавати можна, наприклад, зі свіжими ягодами.

Манна каша на молоці й воді

  • Молоко - 350 мл
  • Вода - 150 мл
  • Манної крупи - 3 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - дрібка
  • Вершкове масло - за смаком

Влити у каструлю молоко та воду, довести до кипіння.

Зменшити вогонь, розмішати рідину ложкою по колу, щоб вийшла воронка. Продовжуючи так розмішувати, повільно всипати манку в рідину.

Додати сіль та цукор. Продовжувати варити на слабкому вогні, помішуючи кашу.

Присмачити готову кашу маслом. За бажанням можна додати дрібку кориці або ваніліну – це додасть манній каші особливого аромату.

рецепт легкі рецепти ппрецепт їжа суп десерт рецепти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі