16:45, 1 березня 2021 р.
Смачні гливи: рецепти приготування поживних грибів
Гливи – доступні цілий рік гриби з ніжним смаком і м'яким ароматом. Із них можна приготувати безліч смачних та різноманітних страв. Ці поживні гриби можна варити, тушкувати, смажити, маринувати, солити, додавати у салати та пироги.
Гливи у сметані
- Свіжі гливи - 500 г
- Сметана (20% жирності) - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 200 г
- Морква - 200 г
- Сіль - дрібка
- Кріп свіжий - 30 г
- Олія соняшникова (рафінована) - 5 ст. л.
Нарізати невеликими шматочками гриби. Помити, очистити цибулю та моркву. Цибулю нарізати четвертькільцями, а моркву – невеликими брусочками.
На розігрітій з олією сковороді спочатку обсмажити до м'якості й золотистості цибулю (близько 5 хвилин), потім додати моркву. Смажити овочі, помішуючи, близько 5 хвилин.
Потім додати в сковороду гриби. Зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і смажити все ще 20 хвилин. При цьому слід періодично помішувати.
Коли з грибів пішла волога, додати в сковороду сметану. Також всипати вимитий і подрібнений кріп. Усе разом потримати ще декілька хвилин.
Гливи з картоплею у духовці
- Картопля - 250 г
- Гливи - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - зубчик
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Сметана - 150 мл
- Сир твердий - 50 г
- Чебрець - 2 гілочки
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Цибулю ріпчасту очистити й нарізати дрібними кубиками. Влити у сковороду оливкову олію і прогріти її. Вкинути цибулю, обсмажувати 4-5 хвилин, помішуючи.
Гливи помити під проточною водою, обсушити і нарізати величенькими шматочками. Викласти їх до цибулі й обсмажувати ще 2-3 хвилини, щоб гриби пустили сік.
Посолити та поперчити гливи, пропустити часник через прес. Готувати їх ще 4-5 хвилин.
Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками. Посолити, поперчити, збризнути оливковою олією та добре перемішати.
Взяти форму для запікання, змастити її дно олією. Викласти у форму картоплю рівним шаром. Влити у форму 1 столову ложку води.
Поверх картоплі викласти обсмажені гливи з цибулею. Зверху розподілити сметану. Додати трохи свіжого чебрецю. Накрити верх форми фольгою.
Відправити у розігріту до 170°С духовку на 40 хвилин. Потім дістати форму з духовки, зняти фольгу, посипати натертим твердим сиром. Повернути гриби з картоплею в духовку ще на 10-12 хвилин, встановивши функцію "Гриль". Готувати, поки не розплавиться сир.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
КОгенерація замість традиційної генерації: переваги?
Партнерський матеріал
15:00
27 вересня
Кому довірити монтаж натяжної стелі: як вибрати підрядника?
Новини компаній
09:00
27 вересня
11:00
25 вересня
12:00
17 вересня
Знаки Зодіаку з десятків тисяч хризантем: в "Сімейному екопарку "Ясногородка" стартує виставка квітів
Новини компаній
11:00
4 вересня
Сила вибору на сцені: у Палаці культури КПІ покажуть танцювальну виставу вуличних стилів "Один на Один"
Новини компаній
13:00
29 серпня
Що таке коньяк і чим він відрізняється від бренді
Новини компаній
12:35
28 серпня
Оголошення
13:04, 3 лютого 2021 р.
4
live comments feed...