РЕЦЕПТ
17:30, 1 червня 2021 р.
Домашні молочні продукти: як зробити смачну сметану, кефір і сир
РЕЦЕПТ
Багато любителів молочних продуктів змушені відмовлятися від їх покупки в магазині, адже не впевнені в їх якості і терміні придатності. Не можна знати напевно, що додають в магазинну сметану або сир. Однак зробити смачні молочні продукти можна вдома без дорогих заквасок і великих зусиль.
Така сметана, сир і кефір будуть корисні для дітей і жінок на грудному вигодовуванні. А якщо ви бережете фігуру, то можете зробити молочні продукти зі знежиреного молока. Залишки домашньої сметани і кефіру можна використовувати для приготування наступної порції.
Домашня сметана без закваски
- Молоко 2,5% - 1 л.
- Кефір - 4 ст. л.
Для приготування підійде домашнє коров'яче молоко з ринку, але можна взяти і магазинне. Молоко налити в каструлю і довести до кипіння. Остудити до температури приблизно 40 градусів. Прибрати пінку і додати кефір, збити вінчиком. Каструлю з молоком замотати в рушник і поставити на 7 годин в тепле місце.
В результаті повинна вийти густа простокваша. Через 7 годин над порожньою каструлею поставити друшляк і в кілька шарів вистелити марлю. Вилити простоквашу через марлю в друшляк і поставити в холодильник на 8 годин разом з марлею. Протягом цього часу сметану потрібно кілька разів перемішати. Потім готову сметану збити блендером і перелити в банки для зберігання.
Домашній кефір на молоці
- Молоко - 1 л.
- Сметана - 2 ч. л.
Молоко довести до кипіння і остудити до температури трохи вище кімнатної. Додати сметану і добре перемішати до повного розчинення. Перелити молоко зі сметаною в одну банку і накрити шматком марлі. Поставити на добу в тепле темне місце. Через добу кефір буде готовий.
Домашній сир з молока і кефіру
На 350 г сиру:
- Молоко жирністю не менше 2,5% - 1 л.
- Кефір 3% - 1 л.
У каструлю з товстим дном вилити молоко і кефір і розмішати вінчиком до однорідності. Нагріти до кімнатної температури, потім вимкнути вогонь і накрити кришкою. Залишити суміш при кімнатній температурі не менше ніж на добу. Не прибирати в холодильник. По краях каструлі повинна утворитися прозора сироватка.
Каструлю поставити на найслабший вогонь на 40 хвилин. Не доводити масу до кипіння. Перемішувати не потрібно. Маса зверху повинна поступово згорнутися в сир. Відкинути сир на складену в кілька шарів марлю і злити сироватку. Залишити в марлі на 30 хвилин. Після повного охолодження сир готовий до вживання.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:00
22 квітня
Куди сходити у квітні-травні в Києві: вистави з перцем, легендарне вар’єте і вечірки з карибським вайбом
Новини компаній
15:00
19 квітня
Герої українських міфів vs персонажі Marvel і DC: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт
Новини компаній
17:00
18 квітня
Мережева акція «Скажене колесо» на FAVBET: Як грати
Новини компаній
17:30
11 квітня
V'YAVA в Саду Бажань — осередок української культури під час війни й потужна підтримка ЗСУ
Новини компаній
13:00
10 квітня
Етнофестивалю “Країна Мрій” виповнюється 20 років. Олег Скрипка оголосив дату проведення
Новини компаній
17:00
4 квітня
11:00
27 березня
VIP-ставка на сайті FAVBET: Радість перемоги без лімітів
Новини компаній
17:30
26 березня
Оголошення
13:04, 3 лютого 2021 р.
4
live comments feed...