Смачні вітамінні салати: рецепти страви зі свіжих овочів

Смачні вітамінні салати: рецепти страви зі свіжих овочів

Салати зі свіжих овочів – чудова корисна їжа. З весни й до осені вони особливо радують соковитістю свіжих помідорів, огірків, перців, зелені.

Салат зі свіжих овочів і горіхів

  • Помідори - 2 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Редис - декілька штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Листя салату - 2-3 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 3 ст. л.
  • Оцет (краще з білого вина) - 1 ст. л.
  • Сіль, перець чорний - за смаком

Помідори та огірки нарізати скибочками, цибулю і перець – соломкою. Редис нарізати тонкими кружечками та подрібнити зелень.

Приготування заправки. Горіхи подрібнити до крихти, часник дрібно порубати. Олію, оцет, перець та сіль помістити у невелику баночку, закрити кришкою. Декілька разів енергійно струснути баночку. Додати до горіхів часник, влити олійно-оцтову суміш і ретельно все перемішати.

Викласти овочі в широку миску й акуратно перемішати. Додати заправку, знову акуратно перемішати.

Листя салату помити і нарвати руками на невеликі шматочки.

Додати до овочевої суміші листя салату і подрібнену зелень, легенько перемішати салат. Викласти гіркою на плоске блюдо та прикрасити зеленню.

Салат з овочами й бринзою

  • Помідори - 2 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Перець зелений солодкий - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Бринза - 100 г
  • Кріп - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія для заправки

Помідори та огірки помити, порізати. Болгарський перець порізати півкільцями.

Цибулю нарізати кільцями, зелень – дрібно порубати. Додати їх до решти овочів.

Приправити сіллю та перцем. Заправити оливковою олією й перемішати салат. Бринзу розкришити, додати у салат.

Салат із овочів з куркою

  • Листя салату (польовий) - 70 г
  • Курячі грудки - 150 г
  • Помідори чері - 200 г
  • Огірки - 100 г
  • Болгарський перець - 50 г
  • Цибуля - 50 г
  • Рослинна олія - 4 ст. л.
  • Гірчиця зерниста - 1 ч. л.
  • Часниковий порошок - за бажанням
  • Лимонний сік - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Курячі грудинки нарізати тонкими смужками або невеликими кубиками.

Розігріти на сковороді 1 столову ложку олії, додати грудинку. За бажанням можна посипати часниковим порошком, посолити й обсмажувати на сильному вогні, постійно помішуючи, до готовності.

Як приготувати салат зі свіжих овочів / фото ua.depositphotos.com
Як приготувати салат зі свіжих овочів / фото ua.depositphotos.com

Помити й обсушити листя салату. Скласти у глибоку ємність.

Помідори чері помити, обсушити, порізати навпіл або залишити цілими. Помити огірки та нарізати довільно. Додати їх до листя салату.

Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Додати до решти овочів.

Приготування заправки. Змішати в окремій ємності олію та зернову гірчицю.

Додати до овочів обсмажену грудинку, полити зверху заправкою. Скропити соком свіжого лимона, посолити й поперчити за смаком. Усе перемішати.

рецепт легкі рецепти ппрецепт їжа суп десерт рецепти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі